top of page
  • Skribentens bildMia Ljungström Svensdotter

Knapphål

Uppdaterat: 1 maj 2018

Ja nog blir det ganska många handsydda knapphål när en syr folkdräkter. Här jobbar jag med herrväst från Stora Tuna. Jag grundar med ett fuskknapphål som jag syr på maskin för att det ska hålla bra. Västtyget som är handvävt (Bettina Posselt) kan lätt trasma upp sig när en syr i kanten.

Sedan handsyr jag ovanpå det maskinsydda med knapphålsstygn och grön ulltråd på vänster framstycke och med rött på höger.


Knapphål på väst, Stora Tuna


110 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nystart!

Javisst! På Kompanivägen 13 hittar du min nya atelje nu när jag flyttat ut från Kopparträdet på Gruvgatan. Det var fantastiska 4 år där uppe med så många fina möten med kunder och andra hantverkare. J

Comments


bottom of page