top of page
  • Skribentens bildMia Ljungström Svensdotter

Fickor och klipp...

I veckan som gått har jag klippt till två plagg. Dels ett par byxor och dels en frackrock, båda plaggen till Stora Tuna dräkten. Det är alltid så härligt när äntligen toilen är klar och jag kan klippa till i det riktiga tyget.

Ett fantastiskt vackert mörkblått kläde som skimrar när en ser det från olika håll och i olika ljus.

Jag startade med att sy fickorna på rocken, stolpfickor med fickpåse i oblekt linne.

I slutet av veckan var det dags för Avesta och Slöjdmatte igen i åk 2. Dessa underbara fina barn som är så mysiga och trevliga att jobba med. Som avslutning på veckan fick jag en stor gruppkram från klass 2 i Horndal. Älskade barn!


Första bilden, där ser ni klippet, efter att fickstolpens nederkant är fastsydd

Andra bilden, baksidan på fisktolpen.

Tredje bilden, Lite mörk... men jag håller upp fisktolpen mot framsidan på rocken.

Fler bilder kommer.....

75 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Nystart!

Javisst! På Kompanivägen 13 hittar du min nya atelje nu när jag flyttat ut från Kopparträdet på Gruvgatan. Det var fantastiska 4 år där uppe med så många fina möten med kunder och andra hantverkare. J

Commentaires


bottom of page